IJmuiden | straatinfo

overval-beroving politie meldingen

Straatrover aangehouden

overval / beroving

IJmuiden - Op zaterdagmiddag hield de Koninklijke Marechaussee een 20-jarige man (onbekend adres) aan op verdenking van straatroof. Andere verdachten wisten te ontkomen.

Omstreeks 15.45 uur reed een 20-jarige IJmuidenaar met een vriend in zijn auto naar de Hefnerstraat. Het gaat hier om een doodlopend stuk weg op het industrieterrein. Zij hadden hier afgesproken met wat jongens om even een sigaretje te roken.

Toen het groepje daar stond te praten, ging opeens de aandacht uit naar de dure merkkleding en de sieraden die het slachtoffer droeg. Na wat opmerkingen, moest hij zijn kleding uit doen en afgeven. Toen het slachtoffer weigerde, werd hij geslagen en geschopt door drie of vier personen.

Toevallig kwam een surveillance van de Koninklijke Marechaussee langs. De straatrovers schrokken hiervan en gingen er rennend vandoor. Een van hen kon worden achterhaald. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie. De man is inmiddels in verzekering gesteld.

De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de andere verdachten en verzoekt eventuele getuigen om zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

2017217803

Soortgelijke berichten

Straatrover aangehouden
Amersfoort

Straatrover gesnapt
Utrecht

Heldhaftige getuigen overmeesteren straatrover
Reeuwijk

Straatrover ingerekend door politie
Vlissingen

Straatrover ingerekend door omstander
Tilburg

Straatrover snel gepakt
Oss

Leidse straatrover dreigt bij aanhouding
Leiden

Alerte burgers brengen politie op het spoor van straatrover
Goirle

Straatrover aangehouden
Oegstgeest

Aanhouding straatrover
Hoofddorp

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio