IJmuiden | straatinfo

overige politie meldingen

Oplichter actief

overige

IJmuiden - De politie waarschuwt voor een oplichter die met winterjassen langs de deur komt. Getuigen die de man hebben gezien of eventuele slachtoffers worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Vrijdagmorgen, omstreeks 11.00 uur werd er aangebeld bij eeninwoner van IJmuiden. Voor de deur stond een keurig geklede man in pak. Hij zeidat hij namens een stichting voor ouderen werkte in samenspraak met de gemeente.Hij liet heel kort een soort legitimatie zien. Hij vertelde via de gemeentenamen en adressen door te hebben gekregen waar hij namens zijn stichting 2winterjacks aan mocht bieden. Dit waren jacks van 700 a 800 euro. De bewonerhoefde alleen maar de BTW van 150 of 160 euro te betalen. De man wilde wel evenbinnenkomen om de jassen te laten zien. De bewoner was hier echter niet vangediend en stuurde de man weg.

Al vaker werden vooral oudere mensen benaderd met dit soortbabbeltrucs. Mensen die wel met de oplichter in zee gaan ondervonden daarbij datzij toch veel geld betaalden voor kwalitatief slechte kleding of ronduit vodden.

De politie adviseert mensen dan ook geen kleding aan de deur tekopen van personen die zich ongevraagd melden.

2014175806

Soortgelijke berichten

Oplichter actief
Edam

Oplichter nog steeds actief
Delft

Oplichter aangehouden
Amersfoort

Oplichter slaat toe
Tilburg

Oplichter aangehouden dankzij getuigen
Haarlem

Politie arresteert ?supermarktbriefjes-oplichter?
Apeldoorn

Pakjesbezorger blijkt oplichter
Shertogenbosch

Notoire oplichter opgepakt
Maastricht

Landelijk bekende oplichter langer vast
Groningen

Oplichter gehandicapten en bejaarden opgepakt
Shertogenbosch

kaart

kaart
De lokatie van het bericht is automatisch verkregen. Het kan dus zijn dat het bericht op deze kaart afwijkt van de echte lokatie.

Meer politieberichten uit de regio